Projectleiding plaatsing ventilatiesysteem Gymnasium monumentaal pand

Het project is gestart door samen met onze opdrachtgever diverse scenario’s te bespreken om een gezonder binnenklimaat, in combinatie met een verlaagd energieverbruik voor het gymnasium te realiseren. Door de coronapandemie is het traject in een versnelling geraakt waarin de prioriteit kwam te liggen in het plaatsen van de luchtbehandelingskasten.

De plaatsing van de technische installaties op het dak was, gezien de ligging van het pand en de werkbare ruimte, een hele uitdaging voor het Bouwteam. Het hijsmoment was een bijzondere gebeurtenis voor de omgeving.

Het project is in Bouwteam gerealiseerd waarbij HIJ5 als adviseur namens de opdrachtgever deelnam. In Bouwteam is het ontwerp gezamenlijk uitgewerkt waarin er voorbereidingen zijn getroffen voor toekomstige werkzaamheden om naar Paris Proof te kunnen. Hierbij is bijvoorbeeld rekening gehouden met het plaatsen van een warmtepomp door deze op te nemen in de elektrische vermogens, constructie- en geluidsberekeningen en de software van de regeltechniek. Met andere woorden, wanneer de netbeheerder het vermogen beschikbaar heeft, dient alleen de warmtepomp geplaatst en aangesloten te worden.

Naast de luchtbehandelingskasten en de voorbereiding op Paris Proof is:

  • het systeemplafond vervangen incl. de verlichting;
  • zijn alle installatieonderdelen in het beschermde zicht van de centrale hal gecamoufleerd;
  • zijn de brand- en noodvoorzieningen herzien;
  • de data infrastructuur vernieuwd.

Het werken in een Bouwteam heeft een positief effect op het proces, daar waar alle partijen in den beginne met elkaar afstemming zoeken. Het project is met succes afgerond en is het wachten op meer vermogen voor de volgende fase.