Energiemonitoring

Duurzaamheid: Onmisbaar en lucratief

Door veranderende wetgeving en bewustwording is duurzaamheid binnen de vastgoedbranche steeds meer gaan leven. Hierdoor gaan meer en meer organisaties aan de slag met energiebesparende maatregelen. Om dit efficiënt te kunnen doen is energiemonitoring (EMS) een onmisbaar aspect geworden. In dit kader is sinds 1 januari 2018 het monitoren en analyseren van het energieverbruik zelfs een erkende maatregel geworden, waarbij vanaf 1 juli 2019 de plicht is gekomen het ‘wel of niet gebruiken’ van deze maatregel zelfs actief te melden.

Het doel van deze verplichte maatregel is natuurlijk dat bedrijven/vastgoedeigenaren van nature gestimuleerd worden om energie te besparen. Hier ontmoeten plicht en passie elkaar en zijn wij als adviseur binnen de markt gaan kijken naar de best passende oplossing voor onze opdrachtgevers.

Maak kennis met MeetDataPlus

In samenwerking met Meetbedrijf Kenter presenteren wij het white-label HIJ5 MeetDataPlus! Een online tool waarmee je grip krijgt op je energieaansluiting, verbruik en verbruikskosten door:

  • Online 24/7 inzicht in je verbruik tot in detail: 15 minutenwaarden voor elektriciteit en uurwaarden voor gas.
  • Je verbruik overzichtelijk in tabellen en grafieken.
  • Eenvoudige benchmarking door vergelijking met andere locaties/vestigingen, vierkante meters, werkplekken enz.
  • Een melding bij afwijkend verbruik of piekoverschrijding via e-mail.
  • Een online aansluitregister geschikt voor zowel groot- als kleinverbruikers.
  • Factuurcontrole waarbij controle van energiefacturen tot het verleden behoort.
  • Direct inzicht in de opbrengst van je PV-panelen.

Inzicht als maatwerk

Daarnaast kunnen wij meedenken in oplossingen waardoor je nog nauwkeuriger inzicht krijgt in je energieverbruik. Via tussen- of ondermetingen kan bijvoorbeeld het energieverbruik per verdieping of zelfs per installatie inzichtelijk worden gemaakt. MLOEA (Meerdere Leveranciers Op Eén Aansluiting) is een oplossing die het mogelijk maakt om voor diverse doeleinden meerdere energieleveranciers of -contracten op één aansluiting te voeren. Bij een Power Quality meting wordt gekeken naar de kwaliteit van jouw elektriciteitsnet. Een lage elektriciteitsnetkwaliteit kan namelijk verschillende nadelige gevolgen hebben voor je bedrijfsprocessen.

Win-win-win

De driehoek Kenter-HIJ5-eindgebruiker creëert een win-win-win situatie: door de combinatie van een onafhankelijk meetbedrijf (Kenter) en een specialist op het gebied van analyse en advies (HIJ5) wordt de eindgebruiker voorzien van correcte data en analyse, waarmee de duurzaamheidsdoelstellingen onderbouwd en gehaald worden.