Programmeren regeltechnische installaties

Energiezuinige regeltechnische installaties

De uitdaging

Installaties, zoals luchtbehandelingskasten, warmtepompen en dergelijke worden steeds slimmer. Nadat ‘de stekker in het stopcontact zit’ kunnen veel installaties autonoom hun werk doen. Klaar… zou u denken! Niets is echter minder waar!
Doordat elke installatie nu zijn ding gaat doen, is veel meer als voorheen, de onderlinge samenwerking tussen de verschillende slimme systemen en fabricaten essentieel geworden. Hoe nu uit deze impasse te komen?

De oplossing

Door te kiezen voor fabricaten regelinstallatie met een geheel open software architectuur en met gecertificeerde moderne communicatieprotocollen kan door een betere samenwerking van de verschillende slimme installaties ca. 10% energie worden bespaard.
Wij zijn op zoek gegaan naar fabricaten regelinstallatie die aan bovengenoemde eisen voldoen. Omdat wij de systeemintegratie ontwerpen, de software om de systemen te kunnen integreren zelf schrijven en de installaties zelf met eigen mensen in bedrijf stellen en inregelen kunnen wij slechts een beperkt aantal fabricaten voeren.
Wij hebben de ontwikkelingen in de markt op de voet gevolgd en zijn uitgekomen bij de fabricaten; Sauter, Deos en Fidelix. Door het voeren van een aantal fabricaten zijn wij volstrekt onafhankelijk en staat alleen het belang van het project en de opdrachtgever voorop.
Mocht één van deze fabricaten in de toekomstige ontwikkelingen achter blijven of een ander fabricaat zich sterker blijkt te ontwikkelen dan zullen wij ons pallet van fabricaten herzien. Uiteraard blijven wij de reeds geleverde regelsystemen onderhouden.

De besparing

Een moderne regelinstallatie bespaart minimaal 10% energie en bewerkstelligt ook nog eens een beter binnenklimaat.
Een energiebesparing van 20% is zelfs mogelijk wanneer de regelinstallatie wordt uitgebreid met extra sensoren, gebruik van KNMI weervoorspellingen en monitoren, signaleren en bijsturen bij afwijkend energieverbruiksgedrag van het gebouw. Bijvoorbeeld tijdens vakanties of bij vervuiling van PV-panelen.