Ontzorgingsprogramma KlimOp

Heeft u al gehoord van het Klimaat Ontzorginsprogramma (KlimOp)? Via het KlimOp-programma van de provincie Fryslân kunt u als vastgoedeigenaar van klein maatschappelijk vastgoed kosteloos verduurzamingsadvies krijgen.

Het KlimOp-programma is in samenwerking met het Rijk door de provincie Fryslan opgezet met als doel vastgoedeigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te ondersteunen bij het verduurzamen van hun panden. Het programma omvat niet alleen het adviseren over welke maatregelen het meest geschikt zijn voor een specifieke situatie, maar ook over de wijze en timing van de uitvoering van deze maatregelen. Dit alles om vastgoed toekomstbestendig te maken en te behouden. Wij kunnen voor u een volledige businesscase opstellen, inclusief financierings- en subsidiemogelijkheden, die specifiek is afgestemd op uw situatie.

Val ik binnen deze regeling?

Het programma richt zich op kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren. In de regeling worden daaronder de volgende doelgroepen verstaan:


Bent u geen eigenaar, maar huurt u een gebouw en wilt u aan de slag met verduurzamen? Dan raden we u aan om contact op te nemen met uw verhuurder. Is dat de gemeente, dan kunt u terecht bij de afdeling vastgoed.

Geïnteresseerd geraakt en wilt u weten wat HIJ5 hierin voor u kan betekenen?

Om onze opdrachtgevers op het gebied van verduurzaming te ontzorgen hebben wij de service “Routekaart naar verduurzaming” in het leven geroepen. Een compleet programma waarin we de mogelijkheden tot verduurzaming van uw vastgoed volledig in beeld brengen.

Neem ook even kijkje op de volgende pagina’s:

Cases – HIJ5
voor als u wilt weten wie u voor gingen in deze route.

KlimOp Verduurzamen klein maatschappelijk vastgoed Fryslân | Fryslan
voor de officiële site van de provincie Fryslan.

Ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed (rvo.nl)
voor andere provinciale programma’s.