Afstandbeheer

Eén probleem, veel oplossingen

Afstandsbeheer van regelinstallaties is door de combinatie van verschillende fabricaten en verschillende manieren van toegang erg divers en wordt vaak ad hoc uitgevoerd. Dit leidt ertoe dat veel tijd verloren gaat in het opzoeken van procedures en zoeken naar de juiste manieren om verbinding te krijgen met de regelinstallatie. Het vinden van de juiste oplossing voor dit probleem is niet altijd even makkelijk.

Bij onze werkzaamheden rondom het beheer van regelinstallaties komen wij veel “oplossingen” tegen. Van eindeloze VPN-tunnels tot ICT-afdelingen die, vaak terecht, verkeer van buitenaf zoveel mogelijk willen blokkeren en oude, slecht beveiligde regelaars niet op het netwerk willen toelaten. Deze methodes zijn vaak erg omslachtig en onderhoudsintensief.

Het licht aan het eind van de tunnel

Om dit probleem op te lossen bieden wij een VPN-tunnel die werkt via een 4G-verbinding. Hierdoor is de afstandsbeheerverbinding niet afhankelijk van de lokale ICT-infrastructuur en staat de regelapparatuur niet open naar het internet, met alle beveiligingsrisico’s die daarmee gepaard gaan.

De VPN-tunnel is bereikbaar via een portaal, waar een overzicht te vinden is van de gegevens van de organisatie en de installaties. Door via het portaal de verbinding te openen, kunnen instellingen als temperatuur en luchtvolume ingesteld worden, afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever. Dit portaal wordt ook gebruikt voor het aanmaken en beheren van adressen en wachtwoorden. Voor organisaties met meerdere locaties bieden wij de mogelijkheid dat het gehele systeem via hetzelfde portaal bereikbaar is. Door onze ervaring met verschillende types regelinstallaties zijn wij in staat de gebruiker te helpen met inloggen, wegwijs te worden in de installaties en het beheren van adressen en wachtwoorden in het portaal.