Bouwplantoetsingen

Verstrikt in ontelbare bouwstenen

Of het nou gaat om nieuwbouw, uitbouw of renovatie van een bestaand gebouw, het deelnemen aan de ontwikkeling van de bebouwde omgeving is van veel factoren afhankelijk. Een bouwproject kost tijd en geld, het vraagt om vakgerichte kennis en is onderworpen aan allerhande wet- en regelgeving. Het voor ogen houden van het totaalplaatje wordt hierdoor vaak al een uitdaging op zich. Zijn al onze wensen correct in het ontwerp opgenomen? Voldoen we hiermee aan de wet- en regelgeving? Welke stukken heb ik nodig voor een omgevingsvergunning? Zijn alle stukken binnen het ontwerp op elkaar afgestemd?

Al deze vragen worden opgevangen binnen de bouwplantoetsingen van HIJ5 Assets. Wij begrijpen als geen ander dat het ontwerp en de bouw nog maar het startpunt zijn van het gebruik van een gebouw.

Als een spin in zijn web

Binnen de bouwplantoetsingen van HIJ5 staat de vraag van onze opdrachtgever centraal. Hierbij denken wij met je mee om jouw wensen te laten passen binnen de wet- en regelgeving. Wij kijken naar de vraag achter de vraag, kijken naar het ontwerp in zijn geheel en komen zo nodig met alternatieve oplossingen. Er zijn, zoals bekend, meerdere wegen die naar Rome leiden. HIJ5 haalt energie uit het telkens weer kritisch kijken naar het ontwerp en niet altijd dezelfde weg bewandelen.

Onze specialisten hebben ervaring in veel verschillende gebieden, waardoor wij als een spin in zijn web al deze onderdelen perfect op elkaar aan kunnen laten sluiten. Door integraal naar het ontwerp te kijken wordt er eenheid gecreëerd waarmee alle betrokken partijen er zorg voor dragen dat de klantvraag correct wordt gerealiseerd. Bij HIJ5 kun je terecht voor bouwplantoetsing op het gebied van bouwkunde algemeen, constructies, brandveiligheid, bouwfysica, en installaties.